Gegroet
Beste Lezer!

Of, om het in onze termen te zeggen: TALOLO, de eerste letters van T-he AL-chemy O-f LO-ve.
Het komt van ons boek 'De Alchemie van de Liefde', een waar gebeurd liefdesverhaal.
Lees hoe we samen naar een Wereld van 'Vrede, Harmonie en Liefde' kunnen gaan!

Meer weten? Zie www.thealchemyoflove.org

vrijdag 5 april 2013

Wat is Daime?


De Santo Daime is een religie die begin 20e eeuw in Brazilië opkwam en die teruggrijpt op antieke tradities uit Brazilië, Afrika en Europa. Centraal binnen de religie staat het drinken van het Sacrament Santo Daime, een psychoactieve drank, een entheogene thee, die van oudsher door shamanen in het Amazone regenwoud gebruikt wordt om de spirituele dimensie binnen te treden. Gedurende duizenden jaren is ayahuasca gebruikt door de oorspronkelijke bevolking van het regenwoud, zowel in religieuze ceremonies als in shamanistische en therapeutische praktijken. De bruine en bitter smakende thee is bekend onder vele namen: yagé, nepe, kabi, natema, hoasca, daime, en ayahuasca. Deze laatste naam komt van de oude Quechua taal en betekent 'liaan van de ziel'.


Tegenwoordig zijn er Santo Daime kerken te vinden over heel de wereld. Deze kerken bieden een rituele setting aan waarin men in een beschermde omgeving een spirituele reis kan maken naar diepere lagen van zichzelf, van de wereld en van de kosmos. Santo Daime biedt een weg naar bewustwording en heling voor diegenen die ernaar op zoek zijn, en brengt een boodschap van Harmonie, Liefde, Waarheid en Gerechtigheid naar de gehele wereld. 



De boodschap, verzameld in de hymnen die Mestre Irineu heeft ontvangen van Maria, is er een van liefde voor de natuur en heel de schepping. De plantenwereld en de hele planeet wordt als een heilige uiting van de aarde-moeder beschouwd. De aarde die als een ware moeder haar kinderen verzorgt en geneest. Ook de Christusenergie wordt opgeroepen omdat deze    het hoogst mogelijke ontwikkelings-stadium is voor de mens en zich vertaald in onvoorwaardelijke Liefde.


Ayahuasca wordt bereid door de combinatie van de liaan Jagube (Banisteriopsis Caapi) met de bladeren van de struik die bekend staat als 'Rainha' (Psychotria Viridis). Beide ingrediënten worden samen gedurende meerdere uren gekookt om hun actieve substanties vrij te geven aan de thee. Terwijl in het blad van de Rainha van nature de psychoactieve substantie DMT (dimethyltriptamine) zit, bevat de liaan van de Jagube zogenaamde MAOI (harmine, harmaline), die samen het bekende spirituele effect produceren. De Jagube wordt door shamanen beschouwd als de 'geest' van de thee, de gids van de ervaring.



Het drinken van de thee kan krachtige transformerende processen in werking zetten. Zowel op mentaal, emotioneel en fysiek niveau kan het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest dermate geactiveerd worden dat er grote zuiveringen op kunnen treden. Dit kan gepaard gaan met een fysieke zuivering, waarbij het individu de thee weer uitbraakt of naar het toilet loopt. Maar het resultaat is een diep gevoel van heling en zuiverheid. Met daarbovenop een groter gevoel van Vrede; Harmonie en Liefde!

Voor meer informatie omtrent het meemaken van deze helende ceremonies: zie onze website www.lifefocus.be.



Graag verwijzen wij ook naar ons boek 'De Alchemie van de Liefde' zie www.thealchemyoflove.org en www.lifefocus.be,

Het team van 'De Alchemie van de Liefde'.


Geen opmerkingen :

Een reactie posten