Gegroet
Beste Lezer!

Of, om het in onze termen te zeggen: TALOLO, de eerste letters van T-he AL-chemy O-f LO-ve.
Het komt van ons boek 'De Alchemie van de Liefde', een waar gebeurd liefdesverhaal.
Lees hoe we samen naar een Wereld van 'Vrede, Harmonie en Liefde' kunnen gaan!

Meer weten? Zie www.thealchemyoflove.org

vrijdag 5 april 2013

Wat is Kambo?


Met kambo kun je alles behandelen
Een kleine, groene boomkikker is de leverancier van een zeer krachtig medicijn, zo krachtig dat het wel ‘vaccin do sapo’ wordt genoemd. Er zijn zelfs enkele indianen stammen voor wie dit het énige middel is dat bij ziekte gebruikt wordt, omdat zij er vrijwel alles mee kunnen behandelen. Phyllomedusa bicoloris is de Latijnse naam voor deze kikker. Lokaal is hij bekend onder de naam kambo, kampo of kampum, ook wel sapo, wat een algemene naam voor ‘kikker’ is. In het Engels heet hij Monkey frog, omdat hij hoog in de bomen klimt, het water schuwt en waar hij ook paart. Het is een héél speciale kikker.


De kambo trekt de ‘bitterheid’ eruit
Voor de indianen is alles verbonden met elkaar, spiritualiteit is niet iets apart van de materie. Wat de kambo doet, noemen zij ‘tirar de panema’ waarbij ‘panema’ zoiets is als ‘bad luck’, datgene wat maakt dat niets goed gaat, dat je die baan niet krijgt, of geen geluk hebt in de liefde; wij zouden het misschien ‘slecht karma’ noemen. De kambo heelt de aura, trekt de ‘bitterheid’ eruit, het verdriet en de depressie (sterke detoxificatie van de lever). Het gevolg van de behandeling is een gevoel van rust, ontspanning en vooral veel energie. In ieder geval staan de Katukina indianen bekend als één van de meest vrolijke, mooie mensen van de amazone en er komen weinig ziekten bij hen voor.

Gebruikt voor healing
Voor zover men weet komt hij eigenlijk alleen voor in het Amazone gebied van Peru en Brazilië. Hij is voornamelijk groen/roodbruin en kan ca. 12 cm groot worden, niet erg groot dus. Het ‘gif’ bevindt zich in het slijm op de huid van de kikker, reden waarom hij niet erg aantrekkelijk is voor roofdieren. Al eeuwen lang wordt door indianen stammen het slijm van de kikkerhuid gebruikt voor sterke healings, maar ook voor b.v. succes bij de jacht of tegen luiheid. M.n. de Katukina indianen gebruiken dit middel voor alle bij hun voorkomende ziekten. Van jongs af aan worden kinderen, wanneer ze ziek zijn, hiermee behandeld.

De kambo melken
De uitscheiding van de kambo wordt meestal ‘s nachts verzameld door ervaren jagers. De Katukina praten met de kikker, leggen hem uit waar zij hem voor nodig hebben en lokken hem naar zich toe. De kikker wordt als het ware gemolken: hoe meer je hem ‘aait’, hoe meer afscheiding er komt. Als hij dan ‘gemolken’ is, wordt hij weer teruggezet. Deze afscheiding wordt verzameld op een stuk hout, waarop het droogt en kristalliseert. Zodoende kan het bewaard worden en eventueel getransporteerd naar andere gebieden. Hierdoor is het mogelijk dat ook mensen buiten de Amazone ermee behandeld worden.

De uitscheiding is vooral rijk aan bepaalde peptiden te zijn, waaronder vasoactieve en opioide peptiden en een peptide die men adenoregulien noemt. Onderzoeken in en buiten het Amazonegebied tonen aan dat de behandeling een zeer gunstige invloed heeft op o.a. darmproblemen, nierstenen, ziekten van hart- en bloedvaten, reumatische aandoeningen, kanker, glaucoom, verslavingen, depressie en angsten.


Toepassing
De voorbereiding omvat het niet of heel licht eten die dag en vlak voor de behandeling 2 liter water te drinken om het gebeuren wat prettiger te maken en het afval in je lichaam makkelijker te lozen. Een cipo de brasa (een bepaalde liaansoort) wordt in het vuur gehouden tot het gaat branden. Met het rode puntje ervan worden gaatjes gebrand in de huid, bij vrouwen op de benen, bij mannen op de bovenarm. Meestal zo tussen de 3 en 30 gaatjes. Op elk gaatje (wondje) wordt iets van de gekristalliseerde uitscheiding gelegd, waardoor direct effect optreedt.

De werkzame stoffen produceren een intense tachycardie, en, als gevolg, vasodilatatie. De huid wordt rood en er ontstaat een sensatie van hitte. Het resultaat is meestal een tintelend warm gevoel in je lichaam waarna delen van het lichaam sterk lijken aan te spannen. Al is dit lang niet zo onprettig als omschreven. Het gevoel is simpelweg moeilijk te omschrijven. Enige minuten later ontstaat het omgekeerde effect: de persoon wordt bleek, krijgt het koud en begint hevig te braken. Meestal ontstaan er buikkrampen, vaak gepaard gaande met het overgeven van geel vocht (gal) en diarree. Vervolgens is het afhankelijk van de ziekte waaraan iemand lijdt, hoe lang de werking door gaat en naar welke gebieden het sap trekt. Tijdens de sessie is het normaal dat je je heel slecht voelt. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten, waarna het slechte gevoel snel vervangen wordt door een heel helder gevoel. Het is mogelijk een hallucinogene ervaring te hebben, al is dit niet gebruikelijk voor de meeste mensen. Het is net zoals bij de meeste entheogenen een sterk persoonlijke ervaring die voor iedereen anders is.


Uitwerking
Het slijm van de kikker wordt 'vaccin de sapo' genoemd omdat het enorm versterkend werkt op het immuunsysteem, als gevolg waarvan vele ziektes in korte tijd verdwijnen. Maar het effect hoeft niet beperkt te blijven tot fysieke manifestaties. Sommige mensen ervaren spirituele inzichten, of horen de kikker ‘praten’ en antwoord geven op vragen die ze hebben. Mediums gebruiken het om hun waarneming verder te openen. Volgens één van de sjamanen van de indianenstammen die het gebruiken, zorgt de kikker ervoor dat het hart op de juiste manier gaat werken, zodat alles weer gaat stromen.

Onderzoek en patenten
Er zijn al diverse resultaten van wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd waarbij effect is gebleken op diverse aandoeningen. Biologen uit Sao Paolo hebben recent 3 nieuwe peptiden ontdekt waarvan er 2, n.l. filosseptina-7 en dermasseptina-1, in staat zijn bacteriën te elimineren , m.n. de Micrococcus luteus, o.a. verantwoordelijk voor impetigo (een huidaandoening); Staphaureus, o.a. veroorzaker van ziekenhuisinfecties; Escherichia coli, veroorzaker van diarree en Pseudomonas aeruginosa, verantwoordelijk voor infecties van de luchtwegen. Deze 2 stoffen werken allebei ongeveer hetzelfde: zij openen kleine poriën van de celwand van de bacterie en doden hem zo. Tegelijkertijd doden zij niet de rode bloedlichaampjes, verantwoordelijk voor het zuurstoftransport. Internationale laboratoria hebben al diverse patentaanvragen op de werkzame stoffen lopen, waaronder deltorfina en dermorfina, die worden gesynthetiseerd uit geïsoleerde moleculen van de secretie; dermorfina schijnt 100 keer zo sterk te zijn als morfine. Wijs geworden door de ervaringen met de jararaca, een adder uit de amazone, (Pharmaceut Squibb maakte uit dit addermiddel een zeer succesvol medicijn, Captopril, waar zij 1,6 biljoen dollar mee verdienden, zonder dat de Braziliaanse bevolking daar ook maar één cent van kreeg) staat de kambo nu onder bescherming van de Braziliaanse regering. Zij willen ervoor zorgen dat er meer wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan, maar ook dat de opbrengst ten goede komt aan m.n. de Katukina-stam en andere indianenstammen, die zichzelf als de hoeders beschouwen van dit medicijn en in het algemeen van de traditionele geneeskunde. Bovendien is dit nodig ter bescherming van de nationale gezondheid. 

Belangrijk is te beseffen dat dit geen medisch advies is, en dat u ten alle tijde zelf verantwoordelijk bent voor uw eigen keuzes omtrent uw eigen gezondheid. 
Veel plezier bij het kijken!

Graag verwijzen wij ook naar ons boek 'De Alchemie van de Liefde' zie www.thealchemyoflove.org en www.lifefocus.be,

Het team van 'De Alchemie van de Liefde'.


2 opmerkingen :

 1. Beste Alchemie van de Liefde, dank dank dank!! Een tijd geleden ben ik jullie verslag op mijn pad tegengekomen. Iets in mij riep me om deze 'behandeling' aan te gaan. Uiteraard altijd een eigen keus. Maar na een sessie van drie, welke door Kambo Thuis bij aan huis is gegeven, heeft mijn hele Zijn doen veranderen.
  Stoppen met roken, drank. Slapeloosheid is verdwenen en ben ik mijn eeuwige moeheid kwijt.
  mede door jullie verslag te danken! Nogmaals dank!

  Groet D.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. graag meer info aub over Kambo behandeling. Graag je persoonlijke ervaringen?
  zou ook graag sessie hebben? Vriendelijke groeten, C

  BeantwoordenVerwijderen