Gegroet
Beste Lezer!

Of, om het in onze termen te zeggen: TALOLO, de eerste letters van T-he AL-chemy O-f LO-ve.
Het komt van ons boek 'De Alchemie van de Liefde', een waar gebeurd liefdesverhaal.
Lees hoe we samen naar een Wereld van 'Vrede, Harmonie en Liefde' kunnen gaan!

Meer weten? Zie www.thealchemyoflove.org

maandag 8 april 2013

Neale Donald Walsch en 'Gesprekken met God'


Neale Donald Walsch (Milwaukee, 10 september 1943) is een Amerikaanse schrijver van spirituele boeken wiens werk ook in het Nederlandse taalgebied succes kent. Hij bestudeerde onder meer de Bijbel, de Rig Veda en de Upanishads. Het meest bekend is hij van de reeks boeken Gesprekken met God. De 'Gesprekken met God' zijn geformuleerd alsof God rechtstreeks met Walsch spreekt en pleit voor een moderne, persoonlijke en even rechtstreekse relatie met Hem/Haar. Zijn godsbeeld is erg verschillend van dat van het jodendom, het christendom of de islam. Het is God die onvoorwaardelijk liefheeft, geen gebiedende, straffende of wrekende God. Dat is volgens Walsch het beeld van de machthebbers, de beheersing-van-bovenaf-structuren, de georganiseerde religies die een moraal of een wet willen opleggen, en die willen dat de mensen aan hen gebonden blijven; voor hen werken, lijden, vechten, bommen leggen. Het is daarentegen een God die niets verlangt van de mensen: het kernhoofdstuk in het boek 'Wat God wil' bestaat veelbetekenend uit vijf lege pagina's. "Zelfs Hitler gaat naar de hemel", provoceert hij ergens anders. De menselijke vrije wil is écht vrij, niet zomaar de mogelijkheid om "vrijwillig" de geboden na te leven, op straffe van "eeuwige verdoemenis".



Wat volgens Walsch God dan wel is, legt hij uit in de eerste boeken. God is "Alles": De Schepper én het Geschapene; "Alles Wat Is", én "Alles Wat Niet Is". God is geen man of geen vrouw, of beide. Walsch' visie toont sterke overeenkomsten met elementen uit de oude en nieuwe spiritualiteit en gnostiek, waarin het "Wij Zijn Allen Eén" wereldbeeld centraal staat. Hij formuleert ook liberale standpunten over ethische kwesties, een "authentieke" moraal zonder angst of schuld, zonder gezag af te staan aan enig instituut of autoriteit. Volgens hem creëer je zélf je eigen realiteit zodat je de oorzaak van alles wat je overkomt niet buiten jezelf kunt vinden. Hierin vertoont zijn werk veel overeenkomsten met dat van Deepak Chopra, Steve Rother, Louise Hay en Mike Dooley. Vele lezers van zijn werk stellen dat zijn werk hun leven in positieve zin veranderd heeft!

‘It is time for the World to stop kidding itself, to wake up, to realize that the only problem of Humanity is lack of Love. The fastest way to get to a place of Love and Concern for all Humankind is to see all Humankind as your family!’ Neale Donald Walsch. 



Graag verwijzen wij ook naar ons boek 'De Alchemie van de Liefde' zie www.thealchemyoflove.org en www.lifefocus.be,

Het team van 'De Alchemie van de Liefde'.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten