Gegroet
Beste Lezer!

Of, om het in onze termen te zeggen: TALOLO, de eerste letters van T-he AL-chemy O-f LO-ve.
Het komt van ons boek 'De Alchemie van de Liefde', een waar gebeurd liefdesverhaal.
Lees hoe we samen naar een Wereld van 'Vrede, Harmonie en Liefde' kunnen gaan!

Meer weten? Zie www.thealchemyoflove.org

zaterdag 6 april 2013

De Toltecakkoorden


Duizenden jaren geleden stonden de 'Toltec' in het zuiden van Mexico bekend als 'men and women of knowledge'. Eigenlijk waren het artiesten en wetenschappers die zich bezighielden met en leefden vanuit de beschikbare spirituele kennis. De meesters (naguals) onderwezen de jongeren in deze kennis op een heilige plek die bekend stond onder de naam: 'Man becomes God'.Door de jaren heen waren de naguals gedwongen de wijsheid te beschermen tegen buitenlandse overheersers en anderen die niet van plan waren op een verantwoordelijke manier met de kennis om te gaan en het slechts voor hun eigen belang wilden gebruiken. Generatie op generatie is de kennis doorgegeven. Don Miguel Ruiz is een hedendaagse nagual die zich onder andere ten doel heeft gesteld Toltec wijsheid te verspreiden. Toltec is geen godsdienst of religie. Het is meer een levenshouding. Het boek, the four agreements, is daar een duidelijk voorbeeld van. 
First agreement:
Spreek zuiver. Spreek met integriteit. Zeg alleen dat wat je werkelijk meent. Vermijd om met woorden jezelf te bezoedelen of kwaad te spreken over anderen. Roddel niet. Gebruik de kracht van het woord in het licht van waarheid en liefde. 

Second agreement: 
Vat niets persoonlijk op. Niets van wat anderen doen komt door jou. Wat anderen zeggen en doen is een projectie van hun eigen droom en werkelijkheid. Wanneer je ongevoelig bent voor de opinies en acties van anderen zul je niet ten prooi vallen aan onnodig lijden.

Third agreement: 
Ga niet uit van veronderstellingen. Vind de moed om vragen te stellen en te zeggen wat je werkelijk wilt. Communiceer zo helder als je kan met anderen om misverstanden, drama en kwetsingen te voorkomen. Met alleen deze afspraak kun je al een grote verandering in je leven aanbrengen! 

Fourth agreement: 
Doe altijd je best. Wat het beste is, verschilt van moment tot moment. Het zal anders zijn wanneer je ziek bent in tegenstelling tot wanneer je gezond bent. Doe onder alle omstandigheden gewoonweg je best en je zult vrij zijn van zelfkritiek, zelfbeschadiging en spijt.

Lees meer op www.miguelruiz.comGraag verwijzen wij ook naar ons boek 'De Alchemie van de Liefde' zie www.thealchemyoflove.org en www.lifefocus.be,

Het team van 'De Alchemie van de Liefde'.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten