Gegroet
Beste Lezer!

Of, om het in onze termen te zeggen: TALOLO, de eerste letters van T-he AL-chemy O-f LO-ve.
Het komt van ons boek 'De Alchemie van de Liefde', een waar gebeurd liefdesverhaal.
Lees hoe we samen naar een Wereld van 'Vrede, Harmonie en Liefde' kunnen gaan!

Meer weten? Zie www.thealchemyoflove.org

dinsdag 2 april 2013

Wie was Jacque Fresco?


Jacque Fresco (13 maart 1916) was industrieel ontwerper, auteur, uitvinder en oprichter van The Venus Project.
Hij begon zijn professionele carrière als design consultant voor Rotor Craft Helicopter Company. Hij diende in het leger bij Design en Development Unit op de Wright-Patterson Air Force Base in Dayton, Ohio, Verenigde Staten, en werkte voor de Raymond De-Icer Corporation als een onderzoeks-ingenieur. Tegenwoordig pleit hij onder andere voor een op grondstoffen gebaseerde economie: 'De vooruitgang van de technologie zou meer middelen beschikbaar kunnen stellen aan meer mensen waardoor corruptie en hebzucht verdwijnen en in plaats daarvan krijgen de mensen meer kans om elkaar te helpen.'


Het Venus project is gestart rond 1975 door Fresco en Roxanne Meadows in Venus, Florida, USA. Het onderzoekscentrum is een 85.000 m2 project met diverse koepelvormige gebouwen van zijn ontwerp, waar ze aan boeken en films werken om hun concepten en ideeën uit te werken. Fresco heeft een uitgebreid gamma van schaalmodellen op basis van zijn ontwerpen.

Het Venus Project is gebaseerd op het idee dat armoede wordt veroorzaakt door de verstikkende werking van de op hoge winsten gedreven systemen. In 2006 is de film Future by design uitgebracht, waarin het leven en werk van Jacque Fresco wordt beschreven.

Het Venus Project is prominent aanwezig in de in 2008 gemaakte documentaire Zeitgeist, als een mogelijke oplossing voor de mondiale problemen. Naar aanleiding van de film is The zeitgeist movement opgericht om de overgang te steunen van een monetaire economie naar een resource-based economy.
Graag verwijzen wij ook naar ons boek 'De Alchemie van de Liefde' zie www.thealchemyoflove.org en www.lifefocus.be,

Het team van 'De Alchemie van de Liefde'.


Geen opmerkingen :

Een reactie posten