Gegroet
Beste Lezer!

Of, om het in onze termen te zeggen: TALOLO, de eerste letters van T-he AL-chemy O-f LO-ve.
Het komt van ons boek 'De Alchemie van de Liefde', een waar gebeurd liefdesverhaal.
Lees hoe we samen naar een Wereld van 'Vrede, Harmonie en Liefde' kunnen gaan!

Meer weten? Zie www.thealchemyoflove.org

zaterdag 6 april 2013

Wie is Deepak Chopra?


Deepak Chopra (New Delhi, 22 oktober 1947) is een Indiaas schrijver van boeken over spiritualiteit, alternatieve geneeskunde en Ayurveda en hij is woonachtig in de Verenigde Staten. Hij stelt dat zijn grootste invloed komt van zijn van huis uit Hindoeïstische geloof, met name het onderricht in Vedanta en de Bhagavad gita.

Chopra, zoon van een cardioloog, is ook arts en heeft zich gespecialiseerd als internist en endocrinoloog. Hij liet zich initiëren in de Transcendente Meditatie-techniek en werd enkele jaren gekoesterd door Maharishi Mahesh Yogi als zijn favoriete leerling, maar uiteindelijk ging Deepak zijn eigen weg, hoewel veel van wat hij vertelt over meditatie een getrouw napraten is van wat de TM-beweging leert. Centraal in zijn holistische ideeën over gezondheid staat zijn streven naar vereniging van westerse wetenschappelijke kennis met oeroude Oosterse filosofieën en geneeswijzen, zoals Ayurveda en Yoga, maar ook met alternatieve gezondheidsconcepten uit de New Agebeweging, bijvoorbeeld meditatie en homeopathie.




De documentairefilm What the Bleep Do We Know!? is gedeeltelijk gebaseerd op werk van Chopra, met name op diens opvattingen over het verband tussen de kwantummechanica en de relativiteitstheorie enerzijds en de fysische processen in de mens anderzijds.

Chopra is de oprichter en directeur van het Chopra Center for Well Being in Californië, Hij heeft meer dan veertig boeken geschreven en zijn werken zijn in 35 talen vertaald. Daarnaast heeft hij vele videobanden en geluidscassettes uitgegeven. Chopra werd in 1999 door het tijdschrift TIME Magazine uitgeroepen als een van de honderd grootste helden en idolen van de twintigste eeuw. Bekijk hier gerust enkele video's.   







Graag verwijzen wij ook naar ons boek 'De Alchemie van de Liefde' zie www.thealchemyoflove.org en www.lifefocus.be,

Het team van 'De Alchemie van de Liefde'.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten