Gegroet
Beste Lezer!

Of, om het in onze termen te zeggen: TALOLO, de eerste letters van T-he AL-chemy O-f LO-ve.
Het komt van ons boek 'De Alchemie van de Liefde', een waar gebeurd liefdesverhaal.
Lees hoe we samen naar een Wereld van 'Vrede, Harmonie en Liefde' kunnen gaan!

Meer weten? Zie www.thealchemyoflove.org

woensdag 10 april 2013

Het Eten van de Placenta na de Geboorte

A donated placenta defrosts in -40 degrees in preparation for encapsulation for the first-of-its-kind study on the practice of women ingesting their placenta after childbirth conducted by Dr. Daniel Benyshekin the Metabolism, Anthropometry and Nutrition lab at UNLV in Las Vegas February 22, 2013.

In de Verenigde Staten heerst een nieuwe trend onder jonge moeders: het verorberen van de placenta nauwelijks enkele minuten nadat hun baby zijn eerste kreet heeft geslaakt. Het idee is dat op die manier de moeder sneller zal herstellen van de negen maanden durende zwangerschap. Voorstanders prijzen de placenta vanwege van de grote hoeveelheid ijzer, vitamine B-12 en hormonen. Het eten van de placenta helpt om te vermijden dat moeders in een postnatale depressie, de zogenaamde baby-blues, zouden terechtkomen en helpt bij het aanmaken van moedermelk. De meeste ziekenhuizen staan niet te springen om mee te doen met de hype. Placenta's worden er als 'ziekenhuisafval' beschouwd die dan wel veel geld opbrengt voor de cosmeticaindustrie of de pharmaceutische industrie. De Amerikaanse Jodi Selander voerde een heuse media-oorlog om haar placenta terug te krijgen van het ziekenhuis in Las Vegas waar ze bevallen was. Sindsdien wordt ze beschouwd als de 'hogepriesteres van de placenta-etende club'.
In China schijnt men te geloven dat het eten van de moederkoek (placenta) goed is voor je gezondheid. Ondanks een verbod op de verkoop van moederkoeken, schijnt er nog altijd een levendig handeltje in te bestaan. Nu is een moederkoek (placenta) zeer voedzaam. Het is niet voor niks de voedingsbron van ongeboren kinderen in de buik van hun moeder. Van dieren is bekend dat ze de placenta, die na de geboorte door de baarmoeder wordt afgestoten, graag nuttigen. In de vrije natuur is het iets dat regelmatig voorkomt, dat het moeder dier de nageboorte opeet van haar jong.  Westerse samenlevingen keuren het eten van de placenta veelal af, maar er zijn nog steeds culturen die zweren bij een lekkere moederkoek. En lekker is het zeker! Je kan het bereiden rauw met een salade, gebakken met warme groentjes, in een bouillon of zelfs in een smoothie. Je kan het zo creatief niet bedenken. Gebruik je fantasie als je het wilt proberen. Smakelijk! En je zal gauw het resultaat zien aan je energieniveau.

Hier volgt de link van een interessant werk: 'Een antropologische kijk op placenta en navelstreng' https://doks.khlim.be/do/.../E08_VR_09_PinxtenIndra.pdf?
Zie ook naar www.placentabenefits.infoGraag verwijzen wij ook naar ons boek 'De Alchemie van de Liefde' zie www.thealchemyoflove.org en www.lifefocus.be,

Het team van 'De Alchemie van de Liefde'Geen opmerkingen :

Een reactie posten